Zemák v Číně

02.11.2014 18:55
Další exces, další trapasy a provokace Miloše Zemana! Poklonkování bohaté čínské vládě, lépe řečeno „vlezdoprdelství“, spojené s „kamarádíčkováním“ s bohatými zástupci a majiteli prosperujících společností. Takto lze v krátkosti popsat nedávné působení českého „prezidenta“ v Číně.

Na Tibet se rádo zapomíná

Cílem bylo prohlubování vztahů, především těch ekonomických, na hříchy spáchané na Tibetu a dalších zemích, které Čína okupuje, je dávnou zapomenuto. Ale zapomínají na to nejen čeští vysocí politikové, ale také zahraniční, v čele s andělskou Angelou, která je tam jako doma.

Každý se chce kamarádit s Čínou

Všichni chtějí mít s Čínou ty nejlepší vztahy, každý s ní musí nutně obchodovat, nebo bude ztracen. Všichni víme, co stojí v pozadí v poslední době tolik úspěšné čínské ekonomiky. Je to nesvoboda pracovníků a občanů, nízké platy, zneužívání zaměstnanců, nehorázné pracovní podmínky a další faktory, které přináší veliké zisky, nikoliv však masám, ale několika jednotlivcům. To se to pak obchoduje, když náklady na výrobu jsou mizivé.

Ale zpět k Zemákovi. Jeho přízeň k vlivným podnikatelům již není žádnou novinkou, vyvstává tedy otázka, co tím sleduje. Že by přípravy na velice příjemný a zámožný důchod? Proč jen náš milý prezident nepodpoří raději drobné živnostníky a podniky s potížemi?

Návrat jak se patří

Celý čínský dýchánek zakončil Milouš eskapádou v luxusním letadle spřátelené bohaté společnosti pana Kellnera, se kterým se rád nechá vídat a evidentně mu tato osoba imponuje. Zda svou povahou nebo svým obrovským finančním zázemím, toť další složitá otázka, na kterou raději nehledejme odpovědi.

Co tím vším vlastně sleduje?

Nezbývá než se obávat, co dalšího ještě prezident české republiky stihne předvést, než se odebere konečně do zaslouženého a bezesporu velmi zajištěného důchodu. Co ho tak baví na všech těch „kulišárnách“? Je to opravdu jen rozmar senilního starce, který chce ještě na sklonku kariéry zazářit? Nebo spíš prospěchářství, ješitnost? Zájem občana v jeho počínání hledám jen velmi těžko.