Proč nevyhrál Ficko?

02.04.2014 19:46

Nebudu tentokrát kroužit kolem horké či poněkud vystydlé kaše a rovnou řeknu svůj názor. Ficko nevyhrál jednoduše proto, že už ho lidé měli dost. Už měli dost prázdných politických frází a také neomezené moci Fickovi strany. Smer, nebo jak se ta skorokomunistická a autoritářská strana volá, chtěla ovládnout komplexně politickou scénu na Slovensku, ale nepovedlo se. Toto je první, spíše globální důvod.

Ficova neomalenost mu zřejmě prohrála volby

Důvod číslo dvě, nebo možná číslo jedna, je či byla Fickova drzost a mečiarovská neomalenost, kterou je koneckonců tento politik známý. Inklinuje k takzvanému demokratickému socialismu, který není ničím jiným než přetvářkou a mazáním medu chudákům slovenským občanům kolem Papuly. Není divu, že je tento možná nový potenciální Mečiar kamarádíčkem našeho milého Zemáka.

 Lid zase jednou promluvil 

Zdá se, že konečně promluvil lid. Referendum, od kterého si Ficko tolik sliboval, se ukázalo jako pravdivé a kruté pro tuto rádoby vševládnoucí stranu, která velmi nebezpečně začíná připomínat určitou totalitu. Ale na to jsou lidé velice hákliví, jak se ukázalo. Drzý a přehnaně sebevědomý Ficko zřejmě považoval přezidentské volby za vyhrané a proto pronesl neprozíravou, až hloupou větu, svědčící o jeho nabubřelosti, že sice ono inkriminované referendum bude skutečnou vizitkou úspěšnosti jeho vlády. A taky, že se ukázalo..

Tak snad dodrží slovo a vypadne z politiky, vždyť už si beztak nakradl a získal výhody více než dostatečně. Fico je zatím zalezlý někde, kdesi a bolí ho chudáka nožka, ale každý ví, že je spíše nemocný ze své první velké politické porážky, o které ovšem nerozhodli zmanipulovaní poslanci, ale obyčejní lidé.

Tonoucí se stébla chytal- scientologové

Ficko to poněkud přehnal se scientology. Neustále trapně a zoufale, poukazoval na jakési kontakty Kisky na údajného scientologa, až už došla trpělivost i těm nejhloupějším voličům, které se dosud dařilo Robertu Ficovi zdárně oblbovat. Jednoduše si konečně uvědomili to, co Fico úspěšně provozoval po celou dobu své, takzvaně "bezproblémové vlády". Ale ono, když je něco bez problémů, tak to většinou hapruje několikanásobně, zvláště, když do toho nikdo nevidí..

Hlas slovenského lidu, hlas boží

Závěrem: Milý pane Fico, snad jste už pochopil, že hlas lidu je vždy hlas boží, a že vaše autoritativní dosavadní vláda byla jen Vaší Potěmkinovou vesnicí pro slovenské občany. Ó kéž bychom my lidé mohli častěji a svobodněji rozhodovat o takovýchto zásadních věcech...ukázalo by se něco velice důležitého, že sice v naší zemi žádná opravdová demokracie není, stejně jako nebyla na Slovensku.

Proč myslíte, že politici referendum ve většině případů zavrhují???? To by se to tiž ukázalo, jak je ta naše parlamentní demokracie demokratická, a že vlastně s demokracií nemá ani v nejmenším nic společného.