Jak by vládly ženy?

07.01.2014 12:21

Každý, kdo trochu sleduje politickou scénu, spatří občas mihnutí se nějaké té ženy političky, je to však spíše jev ojedinělý a mocná žena v naší politice dle mého názoru dosti chybí. S příchodem nových stran se zdá, že by se jejich obsazení v kabinetu mohlo poněkud rozšířit. Je to správný přístup? Rozhodně ano. Více žen do politiky! Představte si, kdyby bylo možné experimentovat, vyházet všechny ty pupkaté, nepoctivé „chlapáky“ a dosadit místo nich alespoň na chvíli něžné pohlaví.

Amazonie- vláda žen

Ó jak by to bylo krásné, poučné a pro politiky muže inspirující. Jsem přesvědčen o tom, že ženská nátura neinklinuje tolik ke zneužívání moci a zločinnosti, jsem si jist, že dámy by mohly dát naší politice nový impuls. Vzniklá vláda žen, jakási Amazonie, pokud to nazveme takto až mysticky, by konečně ukázala v plné nahotě neschopnost a mamonářství pánů politiků, kteří si evidentně přizpůsobili parlamentní demokracii ke svému obrazu, na lidi z vysoka kašlou.

Ženy jsou obecně vnímavější k sociálním problémům a k tématům, která nejsou jen o penězích, vyznačují se také bystrým intelektem, který je často podceňován, dokážou pojmenovat problémy správnými slovy, ne jen mlžit. Ženy jsou multifunkční, zvládají více činností najednou, udělaly by tedy minimálně dvakrát více práce nežli politici muži. Zvláště pak ti zakrnělí a tloustnoucí, kteří otravují svou přítomností ve sněmovně, případně senátu.

Vytí s vlky nebo s liškami?

Muži jsou vlky, kteří spolu rádi vyjí, zejména pak v parlamentu a často jejich společné vytí slyšíme až na druhé straně republiky. Ženské pohlaví, to jsou zase spíše chytré, fyzicky slabší lišky, které ovšem dokážou čekat na svou příležitost a využívat svůj mozek opravdu k užitečným věcem, nikoliv jen k počítání peněz, to je vskutku oblíbená kratochvíle pánů kluků politiků.

Není to jen utopie?

Je možné, že se mýlím, a že nástup žen do politiky by nebyl tím správným krokem. Třeba by je také vidina moci sloučila do jakési nepřehledné smečky, kterou je současná politická scéna mužů, a také by se z nich staly vlčice. Ono dostat se ke korýtku jménem mocenský post z vás udělá jiného člověka. Z dobrých herců dělá lháře, z bývalých kvalitních odborníků šarlatány a z bezpáteřních ještě bezpáteřnější. Proč by tedy nečistá politická kulisa nemohla negativně změnit i ženské myšlení, které je snad mnohem ryzejší a poctivější, než to mužské- mluvím samozřejmě speciálně o politicích.

Závěrem bych se snad jen rád omluvil mocipánům, které jsem urazil nepravdou, ale stále více nabývám dojmu, že takových skutečně moc není. A pokud existují, jsou raritou a před ostatními vlky se musí skrývat, jinak by byli sežráni.

Realita

Buďme raději realisti a spíše věřme, že žen bude v politice a na vyšších postech více a více, a že snad jednou dojde k úplnému srovnání poměru sil. Vždyť už z principu by to tak mělo být, zvláště když ženské pohlaví ve světě nad tím mužským převažuje. Dosud jim byly přidělovány jen symbolické posty, k moci nebyly jaksi připuštěny, což je pochopitelně dáno neochotou vlků politiků ustupovat od svých prohnilých praktik, které tak skvěle fungují.