Babišovi lidé

03.03.2015 14:12

Andrej Babiš nadále dosazuje své lidi na důležité posty a vůbec žádné servítky si nebere. Ještě teď se nemůžu vzpamatovat z nenadálého odvolání ministryně spravedlnosti, která se ANO jaksi nehodila do krámu, a už jsou zde další zajímavé "přestupy" a výměny. To samé platí pro velké podniky, dozorčí rady, vysoké úřady, tam všude doplňuje Babiš své věrné nohsledy. 

O tom o jaké persony se jedná, a že mají mnoho společného s bývalým agentem Burešem, svědčí například milá paní Kleslová, bývalá spolupracovnice podivuhodně zbohatlého podnikatele, ale nejen jeho. Prokazatelně byla komunistickou špionkou a vůbec se za to nestydí. Podobné praktiky jako u tajné služby evidentně provozuje také na rozkaz mocného Andreje.

Babišova agentka Kleslová

Tato rázná dáma se vůbec nestydí chodit za spolustraníky a snad i jinými politiky a sprostě u nich lobovat, dávat různé návrhy. Asi bychom o tomto nevěděli, ono se to tak nějak děje pořád, ale velmi jasně se proti drzosti Kleslové ohradil také renomovaný a zřejmě ne dostatečně "zbabišovatělý" bývalý šéf sekce Microsoftu na našem území, Ivan Pilný. Řekl, že Kleslová za ním přišla a dávala mu politické návrhy a činila tak u mnohým dalších členů Babišovy strany.

Tak co, všichni, co jste toho ruského zbohatlíka volili i s tou jeho mocnářskou stranou? Ještě pořád si myslíte, že chce pro nás občany Babiš dobro? Bude ve svém odvolávání a dosazování pokračovat tak dlouho, až ovládne nejen politický sektor a obchod, kde už je jednoznačně pánem, ale také ostatní sféry našeho života? 

Řekněme své NE spolku ANO

ANO je jakási podivná směsice přeběhlíků, zbohatlíků, babišových pohůnků a nových členů strany, kteří mají ovšem jen kontrolovanou moc, vše je v Babišově režii. Mezi takové počítám například komedianta Stropnického, který na ministerstvu obrany nemá pochopitelně co dělat.

O Babišově neomezené moci ve straně svědčí rovněž nedávné zvolení sto procenty hlasy. Všichni moc dobře víme, kde takové principy fungují a jací pohlaváři bývají takto "stoprocentně" voleni. I to o něčem svědčí. Ale těch ukazatelů toho, jak Babiš už téměř neskrývaně prosazuje své mocenské zájmy, je mnohem více. Již dříve jsem například zmiňoval stále lepší hospodaření Agrofertu, můžeme vzpomenout také kupování médií a další aktivity slovensko-českého miliardáře. Zastavit ho ale mohou jen lidé u volebních uren, určitě ne politici.