Angela mlčí

09.02.2015 15:25

Je nasnadě, proč nechce Angela Merkelová ani nikdo jiný hovořit o Putinovu diktátu. Pravděpodobně se bude jednat o nehorázné územní nároky tohoto nebojím se už říct magalomana, ješitného a bohužel zřejmě i neohrozitelného politika. A zdá se, že na něj opravdu nikdo nemůže. Nebo se ho dokonce bojí? Jediné USA se nestydí za to, že chtějí pomoci Ukrajině alespoň dodávkou zbraní, aby se mohla ruskému vpádu bránit. 

Kam až dojdou ústupky a strach nejvyšších evropských představitelů? Co ještě Putinovi dovolí? Co je to za strašný alibismus, tvrdit, že vojenská podpora vše jen zhorší?? Naopak, vše bude horší a horší, když bude Putinově hybridní armádě dodáváno neomezené množství zbraní z Moskvy, což se dosud děje. To je hlavním důvodem, proč se Ukrajina nedokáže ubránit takzvaným "separatistům", jak nazývají rusáky média a politikové.

Možná se naše milá Angela s téměř andělskou tváří probudí, až bude klepat Putin na dveře centrální Evropy, tedy i suveréního Německa. Putin nemůže nevidět, jak vystupuje "západní reprezentace" slabě, pokud hovoříme o vojenské podpoře, která bude stále více nutná. Pokud se tedy už dávno nedohodli alá Mnichov. To by vysvětlovalo ono zaryté mlčení německé vrcholné političky. Ale nebylo už těch ústupků dost? Sankce možná platí na ruské obyvatele, možná na podnikatele, ale určitě ne na Gosudara. Na cara vždy platila jen síla. Ale snad se mýlím a vidím to zase moc černě. Myslím, že za pár dní už budeme moudřejší. Zatím však na Ukrajině umírají desítky, ba stovky lidí..a ruské šiky postupují nezadržitelně na Západ.