Yanukovyč je zločinec

19.02.2014 19:26

Viktor Yanukovych je zločinec a potvrzuje to stále více svým bezhlavým jednáním založeným pouze na víře v to, že se za něj postaví gosudar a že veliká rus se o něj postará. Už zabil svou nečinností, nedemokracií a totalitním jednáním stovky nevinných lidí, věřme, že za to také bude pykat.

Zoufale si drží moc

Zoufale se drží svého postu ve víře, že moc Ruska je větší nežli zbytku světa a doufá, že se nedostane před soud. Ale sám si již musí být vědom toho, že je světovým nepřítelem číslo jedna, a pokud z této dle mého názoru bezvýchodné situace vybruslí, tak jen za tu cenu, že se mu podaří násilím a za podpory ruské strany udržet moc. To však bude přesto Pyrrhovým vítězstvím. Už nikdy nebude Yanukovych považován za solidního politika a už vůbec ne člověka.

Putina se to přece netýká

Putin Veliký má teď plnou hlavu olympiády a „rusákům“ se nedaří, nedá se tedy čekat, že by se jakkoliv angažoval. Jeho se to přece vůbec netýká.. Přesto, že on sám a pravděpodobně další jeho pohůnci oligarchové a lobbisté jsou hlavní příčinou ukrajinských nepokojů, které už nezadržitelně přerůstají v zoufalou a krvavou revoluci.

Jak dlouho ještě dokáže Yanukovych ve strachu z velikého východního souseda bez mrknutí oka vraždit opozici i své vlastní lidi?

Komu asi zvoní hrana?

Snad dojde i na tohoto prospěcháře a Putinova panoše, snad se Ukrajina vydá tím správným směrem, tedy na západ, nikoliv tam, kde je nesvoboda a desinformace.

Yanukovyčovi zvoní hrana, to je jistota, teď již asi cítí, že nelze ustoupit, protože by to byla jeho smrt, a to možná nejen ta politická. Pokud ovšem ustoupí, může si ještě zachránit alespoň trošku lidské hrdosti a důstojnosti. Ale nezdá se, že by měl něco podobného v úmyslu. Možná musí počkat až skončí Olympijské hry, a jaké budou další pokyny ruského vševládce, v jehož područí se ocitl.

Jenom doufám, že naši páni politikové včetně Miloše Zemana budou aspoň tentokrát soudní a nepustí zkorumpovaného a bezprizorního ukrajinského prezidenta do naší krásné a mírumilovné vlasti.

Zmůže něco tento legendární ukrajinský boxer (Vladimir Kličko) a vůdce opozice? Pěsti jsou mu bohužel k ničemu..