Reakce na Paříž- Proč??

11.01.2015 12:23

Už ani nedumám proč, nemá to smysl, je to pro nás obyčejné lidi nepochopitelné. Jak někdo může zabít 17 nevinných lidí a myslí si, že za to půjde do ráje? Hovno, půjde tak akorát do háje a pak pěkně alou do pekla. Stále více si však uvědomuji, že problém není ve společenské rozdělenosti, ten teprve nastane, ale mnohem více tam někde uvnitř naší neprobádané mysli. Teroristé nejsou nic jiného než zločinci, kteří se etablovali v rádoby vojáky za pochybné svobody. Proč tak činí? Často ze zoufalství, sociálních nejistot nebo jednoduše z nenávisti. Těch nenávistců bude asi bohužel nejvíc. 

Stále ještě nehážu Islám do jednoho pytle, přesto, že ho považuji za nebezpečné náboženství, ovšem obávám se, že právě díky zvůli několika zvrhlých a zcela neuvědomělých hovad, takový stav jednou nastane. Proč je na světě tolik náboženství, některá i dosti pochybná, a proč od nich se nedočkáme podobných zbabělostí? 

Není to jen o víře

Já si myslím, že to ve skutečnosti není vůbec o fanatické víře, spíše je to osobní, za víru se ovšem dá velmi dobře ukrýt zločinné jednání. Uvedu takový příklad: Německý občan, muslim, se navrátí z války ve své vlasti do Německa, ještě má živé vzpomínky na válku, na boj, porážku. Není pak divu, že si najde svého nového nepřítele, a je proti němu ochoten bojovat zákeřnými prostředky. Také si myslím, že většina těchto teroristů to jednoduše nemohou mít zcela v hlavě v pořádku. Jsou to narušené osobnosti, jinak řečeno, skrývají nějaký mindrák, v horším případě to jsou regulérní šílenci.

Osobní pomsta na nevinných

Vůbec nejhorší je osobní msta, která je častým motivem takzvaných bojovníků islámu. Mnoho z nich přišlo ve válce o rodinné příslušníky, pochopitelně také v boji s americkými jednotkami. Většinou však to bylo v žabomyších válkách, znovu jak jinak o víru nebo se jednalo o hloupé územní tahanice.

Když si přidáte faktor jakési blízkovýchodní divokosti, která tu vždy byla, je a pravděpodobně asi bude, není divu, že se neustále objevují různé bojůvky nebo dokonce takové spolky, jako je Islámský stát, v současnosti asi největší hrozba světové svobody a míru.