Mirek Bošák a špatné výkony nejen fotbalistů

23.06.2016 23:34

Mirek Bosák dominoval a stále dominuje letošnímu nevydařenému Euru a jako šéf redakce sportu si sobecky přiřknul všechny top zápasy. Ale sedí to k němu, je o něm známo, že je to zbohatlý golfový snob, který byl kdysi bezdomovcem, alespoň se něco v tomto smyslu psalo. Tak už to bývá, že lůza se těší z honorace, až hrůza..

Bosák Skoták? Už ne..

Už dávno není Mira Bosák ten světák, ten skoták, jako dřív. Musel si svou roli pojistit šéfováním celé redakce a já jsem si jist, že dnes už jsou tam vskutku lepší fotbaloví komentátoři. Mira stárne a volba spolukomentování s Martinem Stydkým, pardon Pyským, tedy Hyským, nebyla správná jednoduše proto, že Martin Stydký Hyský o fotbale reálně něco ví. To pak není divu, že se často tito dva opravují, s výsledkem mnoho pod par pro Mirka Bošáka.

Možná by měl raději zůstat u snobského golfu, který mu beztak nejde a do plusových čísel se nikdy nedostane, ani kdyby žil tisíc let. Komentování této velice nudné hry, alespoň v TV, na živo je to samozřejmě úplně jiný zážitek, mu sedí, a sedí také vysílací pozdně noční čas. Mirek Bošák je už jen pouhý uspávač golfových hadů.

Zastání se Mirka Bošáka

Ale nechci tohoto komentáthorského matadora jen hanit, přesto, že je již trošku vyhaslý a špatně hledá nové originální hlášky, a žel bohu i chybně vidí na zákroky, které jsou do očí bijící. Je to podobná demagogie, jako nastala po všech těch fraškovitých a trapných zápasech našeho fotbalově velice nevyspělého a vystrašeného mužstva.

V tomto případě Mira jako vždy bez obalu, a tak, jak si to může dovolit jen on ze všech ostatních redaktorů a komentátorů, nelenil si trochu rýpnout. Vlastně naznačil, že celé vystoupení těch našich srábků, nestálo za nic, koneckonců to pak ve studiu svorně potvrdili skuteční matadoři, jako Ivan Hašek nebo Pavel Kuka. Ano, oni jediní se nebáli říct pravdu.

Smutná pravda o českém fotbale

A pravda je bohužel ne právě perspektivní, momentálně nemáme žádné vůdce, žádné hvězdy, a po zmiňované blamáži pod vedením arogantního trenéra Vrby, ani žádné naděje do budoucna. „Kucí se neukázali, tak nikam nepudou“..jak by řekl Antonín Panenka..Jinak řečeno, po tom, co předvedli na EU 2016, kdy byli jednoznačně nejhorším mužstvem ze všech, si vlastně kvalitní angažmá v zahraničí ani nezaslouží.

Otázka zní, jak je možné, že našim klukům po úspěšné kvalifikaci tak upadnul hřebínek, ztratili šťávu i to pověstné české srdce. Nemůžu si na závěr rýpnout, podívejme se na všechny ty zelené Iry, jak dokázali bojovat proti Italům a nebát se velkých jmen. Čím to? Zdá se mi, že nejen ve fotbale se stáváme pasivnějšími a pasivnějšími Čechy.

A když už jsme se tedy pozastavili u Čechů, i ten Petr už není, co býval, i ten Tomáš už to dávno vzdal a do fotbalového důchodu se rozhodl dobelhat. Není mi jasná jeho frekventovanost zranění a nevěřím, že vše je jen smůla. Ale o tom zřejmě v některém z příštích článků.

Koruna předsedy svazu

To, že současný předseda svazu popleta Pelta šéfuje ligovému klubu, je podobné, jako když Babiš šéfuje parlamentu a paralelně nadnárodní a v podstatě kartelové společnosti Agrofert. A skutečně, mafiózní Pelta zase nezklamal a všemu dal korunu, když balamutil veřejnost slovy, že se vlastně jednalo o vydařený šampionát. No, tak to bohužel vypadá, když vládnou na různých úrovních ti, co si svůj post zaplatí nebo vyderou.

A na ty obyčejné se co?..