Jaceňuk chce jednat, Putin ne

07.03.2014 18:58

Legitimní ukrajinský premiér Jaceňuk neustále vyzývá Putina k dialogu, ten však zarytě mlčí a dále posílá svá vojska na ukrajinské území. Je již pevně rozhodnutý, že Krym bude jeho a zdá se, že mu v tom nikdo nezabrání. My ubozí obyvatelé malé a zranitelné země tak můžeme jen doufat, že zůstane jen u Ukrajiny, ale precedent je to více než nebezpečný

Jediné, co by mělo smysl a možná na Putina platilo, by bylo okamžité nasazení spojeneckých jednotek, což se nestalo. Každý se tomu vyhýbá, každý o tom nechce mluvit, ale je to to jediné, co by pomohlo, což koneckonců každý ví.

Proboha už přestaňte páni politikové diskutovat, polemyzovat, stupidně hrozit ubohými sankcemi a přistupte k odvážnému činu, nebo se nám medvěd utrhne ze řetězu!

Alibismus

Chabé hrozby EU a dalších mezinárodních organizací konečně v praxi ukazují nepřipravenost na skutečnou hrozbu, a také jistý alibismus, nebo dokonce zbabělost a neochotu konat ze strany těch, co by měli. Ano, mluvím o USA, OSN, EU, NATO ale také o každém jednotlivém státu a vlastně o každém člověku se zdravým rozumem a smyslem pro férovou hru. Kam se podělo svědomí? Kam se nám vytrácí civilizovanost?

Putin rozhodně férově nehraje a jen čeká, co zbytek světa udělá. Neudělal nic, a tak gosudar posílá na Krym stále nové a nové vojáky a již je jisté, že v podstatě vyhlásil Ukrajině válku.

Mocenské choutky

Jaceňuk je pro Puťu jen dalším otravou při jeho cestě k neomezené moci a každý, kdo trochu rozumí mocenským choutkám a ne jen prezentaci médií, která jsou zvláště v případě Ruska uplacená a jdou prezidentovi a celé té zločinné oligarchické ruské moci na ruku, ví co se vlastně děje. Že dochází k zločinnému napadení suverénního státu, a že Putin chce ukázat celému světu, že on si může dělat co chce, přepisovat mapy, přizpůsobit si zákony, tak, aby mohl utrhnout i další správní jednotky a vytvořit znovu tmářský SSSR.

Jaceňuku, drž se, pomoci se nedočkáš!

Závěrem mohou jen vyjádřit maximální podporu odvážnému ukrajinskému předsedovi vlády Jaceňukovi, ikdyž podle mnohých nelegitimnímu, který je podle mého názoru momentálně ohrožen dokonce na životě... Ať nadále říká pravdu a nenechá se koupit ruskými zájmovými stranami, v čele s Putinem, kterým nejde o nic jiného než zase jen o moc a další miliardy na kontech. 

Co je nejhorší, ten putinův výsměch..Ale mocným a pohodlným pánům ze světových organizací je to fuk. Na co pak tedy jsou, když nás neochrání? Ztrácím jakékoliv bláhové naděje, přestávám věřit, že náš svět se stává globálně demokratickým. Stále se najdou diktátoři, jako je Vladimír Vladimírovič Putin. Nomen omen tady rozhodně neplatí a mírová vláda Vladimíra je tou největší demagogií.