Oprava betonové podlahy

09.09.2017 03:27
 

Oprava s profesionály

Pokud jsme se rozhodli pro pomoc profesionální firmy, máme v tomhle směru o starost méně. Firmy mají mnohaleté zkušenosti s opravami a renovacemi nejen betonových podlah, ale disponují také kvalitní a profesionální mechanikou, kterou potřebují ke své práci. Betonové podlahy jsou především v halách a průmyslových objektech a jsou tedy i opravdu veliké, takže jedny ruce by nám určitě nestačily. Ovšem postupně se dostávají i do našich domácností jako pevný základ. Oprava betonové podlahy lze pomocí lehkého betonu, hodí se zejména pro novostavby a drobné opravy.

Betonové podlahy se vyznačují vysokou pevností spolehlivostí a trvanlivostí, ale nic netrvá věčně. Vzhledem k výskytu různých závad je vyžadována oprava betonových podlah. K tomu nám své poznatky a postřehy mohou říci právě profesionální pracovníci odborných firem. Technik takové firmy nám zjistí míru poškození a navrhne i její následnou úpravu a optimální řešení.

Výhody betonových podlah

Samozřejmě, že i betonová podlaha má své výhody. Mezi ty hlavní patří zejména její odolnost proti požáru, mrazu a naši domácí mazlíčci nezanechají ani čárku. Pro průmyslové a výrobní haly jsou betonové haly velmi vhodným řešením už z hlediska její snadné údržby. Navíc podlahu můžeme pokrýt další vrstvou krytiny a to třeba kobercem, laminátem, dlažbou,….prakticky čímkoliv.  Vhodná je také pro jedince trpící alergiemi.

Vyrovnání podkladu a penetrace

Pro vyrovnání podkladu je nutná spolupráce s vodováhou. Jen tak docílíme rovného podkladu pro případnou další krytinu a nezapomenout bychom měli také na to, že betonové podlahy je dobré natřít penetračním nátěrem. Těch je celá řada, dalo by se o nich dokonce napsat i nějaká menší kniha, ale s výběrem takového penetračního nátěru nám i tady jistě pomůže profesionální odborná firma. Aplikovat tyto nátěry je možné pomocí válečku, ale zejména u menších ploch a u okrajů je možné použít i štětku. 

A jak už bylo řečeno na začátku, betonová podlaha je sice velmi odolná, ale i ona stárne a občas je potřeba nějaká ta oprava. Nepodceňujme tedy malé prasklinky nebo trhlinky a zavolejme si na pomoc odborníka.